Добре дошли вКаменно село!

На брега на моретоЗаповядайте в Апартамент Сънрайз - Балчик!

5+1 човека

Уютен, слънчев апартамент

Собствен санитарен възел

За апартамент Сънрайз - Балчик

Модерно обзаведен, слънчев апартамент с изключителна панорамна гледка, на 10 метра от плажната ивица.

Цени

Среден сезон

01.04.-30.04

01.10-31.10

180лв/вечер

Нисък сезон

03.01-01.04

01.11-22.12

150лв./вечер

Висок сезон

01.05-30.09
23.12-03.01

250лв./вечер

На Ваше разположение са:

icon Модерно обзаведен апартамент с панорамен изглед към морето
icon Денонощна охрана и видеонаблюдение
icon Климатик
icon Безплатен WiFi и ТВ на територията на апартамента
icon Басейн
icon Безплатен паркинг

Защо в Балчик

Природа

Балчик е тих и спокоен крайморски град в област Добрич, Североизточна България. Разположен е в средните части на северното Българско Черноморие, в близост до курортният комплекс Албена. Геоложката основа е от бял варовик и оттам идва прозвището „Белия град“.

Ботаническата градина

Една от най-големите забележителности на Балчик, Ботаническата градина, се намира на 5 минути пешеходно разстояние от апартамента.

Дворецът и Ботаническата градина в Балчик, обединени в архитектурно-парков комплекс, са късче земен рай и задължителен за посещение туристически обект по българското Черноморие. Комплексът възниква като лятна резиденция на румънската кралица Мария (1875–1938).

Днес тук се отглеждат над 2000 растителни видове от 85 семейства и над 800 рода. Колекцията от палми, например, включва 33 вида, някои от които са на повече от 50 години. Тук могат да се видят рядко срещани и екзотични дървета като каучуково дърво, бонбонено дърво, книжно дърво, моливно дърво, древното гинко билоба, едроцветна магнолия и др. Интерес предизвиква и метасеквоята, която е била смятана за изчезнал вид, докато при една научна експедиция в Китай български академик не открива живо растение. Градината е световноизвестна с уникалната си колекция от едроразмерни кактуси, която е втора по рода си в Европа след тази в Монако.

За посетителите на „Двореца” и Ботаническата градина особен интерес представляват параклисът „Стела Марис“, „Алеята на виното“, „Алеята на вековете“, „Висящите тераси“, гробът на кралица Мария, „Градината на Аллах“, градината „Английски двор“, „Градината с кръстовидното водно огледало“, „Мостика на двореца и гаражите за яхти“, „Моста на въздишките“, старата мелница, „сребърния кладенец”, както и многото археологически артефакти от Античността и Средновековието. Към двореца протича вода от изворите „Бял кладенец“ и „Чатал чешма“.

Почивка на брега на морето

Брегоукрепителното съоръжение „Дамбата“, което е и пешеходна зона, свързва морската част на Балчик с курорта Албена.

Яхтеното пристанище позволява акостиране на 60 яхти. Развит е яхтения туризъм, който предлага предлага разнообразни пътешествия по Северното черноморие. Организират се пикници, риболов и къпане в морето, бой с пиратски кораби, романтични нощни круизи.

В околностите на гр. Балчик има изградени две голф игрища.

Най-близки забележителности и места за забавление:

Ботаническа Градина Балчик – 2.9 км.

Балчишката тузла (калолечение) – 6 км. източно от града.

Аква Парк Албена – 10 км.

Автогара Албена- 10.3 км.

BlackSeaRama Golf Club – 5 км.

Център Златни пясъци – 18.1 км.

Акваполис Златни Пясъци – 19.1 км.

Летище Варна – 34.2 км.

 

 

Запитване